Privatnost

Vašu privatnost i sigurnost smatramo važnima. Tim usluge Street View poduzima brojne korake za zaštitu privatnosti i anonimnosti osoba tijekom prikupljanja slika za Street View, uključujući zamagljivanje lica i registracijskih pločica. Ako ugledate sliku koja bi trebala biti zaštićena ili sliku koja nije primjerena, možete se lako obratiti timu usluge Street View. Saznajte više u našem videozapisu ili u tekstu u nastavku.Značajke privatnosti

Samo za javni pristup

Prikaz ulice sadrži samo slike s javnih cesta koje se ne razlikuju od onoga što biste mogli vidjeti da se provezete ili prošetate nekom ulicom. Slike ove vrste dostupne su u brojnim oblicima za gradove diljem svijeta. U pojedinim slučajevima Google surađuje s organizacijom kao što je Disneyland Paris koja daje odobrenje za snimanje svog privatnog posjeda.

Slike prikaza ulice nisu slike u stvarnom vremenu

Naše slike prikazuju samo ono što naša vozila mogu vidjeti na dan na koji prolaze uz neku lokaciju. Nakon toga potrebno je najmanje nekoliko mjeseci za obradu prikupljenih slika prije njihova pojavljivanja na internetu. To znači da slike koje vidite na usluzi Prikaz ulice mogu biti stare od nekoliko mjeseci do nekoliko godina.

Pojedinci i registarske pločice zamućeni su

Razvili smo vrhunsku tehnologiju za zamućivanje lica i registarskih pločica koja se primjenjuje na sve slike na usluzi Prikaz ulice. To znači da, ako jedna od naših slika sadrži lice koje se može prepoznati (primjerice, nekog prolaznika na pločniku) ili čitljivu registarsku pločicu, naša će ga tehnologija automatski zamutiti kako ne bi mogli identificirati tog pojedinca ili vozilo. Promakne li nešto našem detektoru, javite nam.

Prijava problema

Možete zahtijevati dodatno zamućivanje određene slike

Omogućujemo lako dostupne alate kojima korisnik može zahtijevati dodatno zamućivanje bilo koje slike koja prikazuje njega, članove obitelji, automobil ili dom. Osim automatskog zamućivanja lica i registarskih pločica zamutit ćemo čitav automobil, kuću ili čitavu osobu ako korisnik podnese zahtjev za dodatno zamućivanje. Korisnici također mogu zahtijevati uklanjanje slika koje prikazuju neprikladan sadržaj (primjerice, nagost ili nasilje).

Prijava problema

Kako prijaviti problem

Ako pronađete sliku koju biste željeli dodatno zamutiti ili sliku za koju smatrate da ima neprihvatljivi sadržaj, slijedite korake u nastavku:

  1. Odredite položaj slike u prikazu ulice.
  2. U donjem desnom kutu prozora slike kliknite "Prijava problema".
  3. Ispunite obrazac i kliknite "Pošalji".

To je to. Brzo ćemo pregledati vaše izvješće.